مواد لازم:کاهو چینی2 عددهویج خلالی شده1 عددپیازچه 5 سانتی خردشده5 عددترب سفید خلالی شده1/2 عددآرد برنج2 قاشق سوپ خوری فلفل تند به مقدار لازم نمک1/2 لیوان فلفل پاپریکا5 قاشق غذا خوری سرکه بالزامیک یا سس سویا5 قاشق سوپ خوریزنجبیل رنده شده1 قاشق غذا خوریسیر رنده شده10 حبهشکر سفید یا قهوه ای2 قاشق سوپ خوریآب1 لیوانپیاز سفید خلال شده1عدد
طرز تهیه:
کاهوها را از وسط و در جهت طول به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید، دقت کنید هیچکدام از قستها از انتهای کاهو جدا نشوند. قسمتها را خوب با آب شستشو دهید و سپس در یک ظرف بزرگ لگن مانند کمتر از نصف آب سرد بریزید و کاهوها را داخل آن بگذارید نمک را در لابلای برگ های کاهو ریخته و مطمئن شوید همه جای کاهو به نمک آغشته شده باشد.
2کاهوها باید به مدت 2 ساعت در داخل طرف باقی بمانند و فقط هر 30 دقیقه کاهوها را این رو به آن رو کنید تا همه کاهوها به نمک و آب آغشته شوند. بعد از گذشت 2 ساعت کاهوها را خوب با آب سرد بشورید. در حین شستشو میتوانید مرکز کاهوها را نیز جدا کنید31 لیوان آب را به آرد برنج سفید مخلوط کرده و به مدت 10 دقیقه حرارت میدهیم، وقتی که مخلوط شروع به جوشیدن کرد شکر را به مواد اضافه کرده و 1 دقیقه دیگر حرارت میدهیم و سپس میگذاریم تا سرد شود4مخلوط آرد برنج سرد شده را در طرف بزرگی ریخته و سیر له شده، زنجبیل، پیاز و سرکه بالزامیک یا سویا سس و پودر فلفل قرمز و پودر پاپریکا را به آن اضافه کرده و به خوبی مخلوط میکنیم.5ترب خرد شده، پیازچه و هویج خرد شده را به مخلوط اضافه کرده و با دست خوب مخلوط میکنیم.
(بهتر است از دستکش پلاستیکی برای بو نگرفتن دست استفاده کنید.) کاهوها را داخل ظرف کرده و با دست سعی کنید مخلوط را به تمام کاهو آغشته کنید.6میتوان بلافاصله بعد از آماده سازی کیمچی را سرو کرد ولی برای گرفتن بهترین نتیجه باید 1 تا 2 روز بسته به دمای محیط کاهوهای آغشته به مواد را در طرف پلاستیکی دربستهای بگذارید تا در دمای اتاق به خوبی تخمیر شوند. بعد از آن حتما باید کیمچی در ظرف در بستهای در یخچال نگهداری شود
منبع: cookway20