مواد لازم اکبر جوجه
جوجه ی مرغ :یک کیلوگرم
رب انارشیرین یا ملس :2 پیمانه
لیموترش :1 کیلوگرم
زعفران دم کرده :3 قاشق غذاخوری
روغن مایع :3 پیمانه
نمک و فلفل :به مقدار کافی
طرز تهیه اکبر جوجه
جوجه مرغ را تمیز کنید و از وسط به دو تکه تقسیم کنید.سپس در مقداری نمک ، فلفل ، زعفران و آبلیمو بخوابانید تا به مدت چند ساعت در این محلول بماند. بعد از سپری شدن این زمان در یک تابه ی تقریبا گود مقداری روغن بریزید تا گرم شود.
بعد جوجه ها را از سمتی که پوست دارند در آن قرار دهید و در تابه را ببندید تا جوجه ها با حرارت کم آب بندازند و پخته شوند و وقتی آب آن بخار شد با همان حرارت کم بگذارید دو طرفجوجه ها طلایی رنگ شوند.سپس آنها را از روغن بیرون بیاورید و روی آنها رب انار بریزید تا خوش طعم تر شوند. اکبر جوجه خوشمره و لذیذ را با برنج کته زعفرانی میل کنید و با ریختن مقداری رب انار روی برنج از خوردن این غذای لذیذ، لذت ببرید.
نکته
تفاوت اول این غذا با جوجه کباب زعفرانی، آن است که پیاز و زعفران ندارد؛ اما اگر دوست داشتید می توانید زعفران و پیاز هم به آن بزنید چون خوشمزه تر می شود.
تفاوت دوم این است که معمولا خورندگان این غذای محلی یک کاسه رب انار هم کنار دستشان بگذارند و به عنوان سس و مزه غذا از آن استفاده کنند.
اصولا که اکبرجوجه را با پلو زعفرانی می خورند. هرچند پلو سفید هم بد نیست. اما برای درست کردن پلو زعفرانی، باید پلو را کته درست کنید. اگر چنین قصدی داشتید یادتان باشد وقتی آب برنج در حال حباب زدن است، زعفران دم کرده را اضافه کنید.
جوجه ها باید با پوست پخته و سرخ شوند.
برای تهیه اکبر جوجه اصل مازندرانی بهتر است از جوجه مرغ یک ماهه استفاده کنید.در غیر اینصورت باید از مرغ کوچک استفاده کنید.
جوجه ها باید به مدت 1 تا دو ساعت، با توجه با اندازهایشان ، در آب و روغن پخته و سرخ شوند تا خوشرنگ شوند.
اکبر جوجهکه در واقعه لقب ابداع کننده این غذا( اکبر کلبادی نژاد ) است اکنون شعبه های زیادی در شمال کشور دارد.هر چند بخاطر لذیذ بودن این غذا امروزه در سراسر کشور و در اکثر رستوران ها بخصوص میان راهی این غذای خوشمزه طبخ میشود.
میزان سرخ شدن مرغ به شما بستگی دارد، اگر طلایی باشد کافی است ولی اگر دوست دارید که مرغ شما بیشتر سرخ شود آن را از روغن خارج کنید بر روی صافی بگذارید تا روغن از آن خارج شود. سپس آن را به مدت 5 دقیقه در فر قرار دهید تا کاملا سرخ شود.
بعد از آماده شدن اکبر جوجه آن را در یک سینی بگذارید و سس رب انار را که آماده کرده اید را بر روی آن بریزید و در کنار پلو زعفرانی سرو کنید.
در دستور پخت اصلی اکبر جوجه از پیاز و زعفران استفاده نمی شود. اما استفاده از پیاز و زعفران باعث می شود غذای شما عطر و طعم بی نظیری بگیرد.
در کنار اکبر جوجه از نوشیدنی دوغ استفاده کنید.
در آخر کار کمی کره را آب کنید و بر روی جوجه بریزید تا هم چرب تر شود و هم طعم بی نظیری به غذای شما بدهد.